Türk Nöroşirürji Derneği işbirliğiyle üniversitemiz ev sahipliğinde TND Cerrahi Nöroanatomi ve Nörovasküler Eğitim ve Öğretim Grupları Ortak Sempozyumu gerçekleştirildi. İntrakranial Anevrizmalar ve Vasküler Nöroanotomi konulu sempozyum, 14-15 Ocak tarihlerinde Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Sempozyumun açılış konuşmaları; Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi TNDer Nöroanatomi Eğitim ve Öğretim Grubu Başkanı Prof. Dr. Emel Avcı ile TNDer Nörovasküler Eğitim ve Öğretim Grubu Başkanı Prof. Dr. Galip Zihni Sanus tarafından yapıldı.
6 panel ve 3 konferanstan oluşan sempozyumda sinir sistemi cerrahisi anlamına gelen nöroşirürji ile beyin omurilik damarlarının cerrahi tedavisi anlamına gelen nörovasküler cerrahi alanlarında geniş yelpazede bilgi aktarıldı.
Oturum Başkanlığını Dr. Ağahan Ünlü ve Dr. Necmettin Tanrıöver’in yaptığı ilk panelde İnternal Karotid Arter Bifurkasyon Anevrizmalar Anatomisi ile Tedavi Yaklaşımları ele alındı. Panelde; Dr. Abuzer Güngör, Dr. Erhan Türkoğlu, Dr. Erkin Özgiray ve Dr. Ergün Dağlıoğlu tarafından; İnternal Karotid Arter Anatomisi ve Segmentleri, İnternal Karotid Arter Anatomisi ve Segmentleri, İnternal Karotid Arter Bifurkasyon Anevrizmaları Cerrahi Güçlükleri ve Tedavisi, İnternal Karotid Arter Bifurkasyon Anevrizmaları Endovasküler Tedavisi konularında bilgi aktarıldı.
Prof. Dr. Talat Kırış’ın oturum başkanı olarak görev aldığı ilk konferansta ise Dr. Doğa Uğurlar konuşmacı oldu. Dr. Uğurlar, ISAT Çalışması ve Takip Eden Yayınlar konusunda konuştu.
Sempozyumun ikinci paneli Paraklinoid Anevrizmalar Anatomisi ve Tedavi Yaklaşımları konusunda oldu. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve Dr. Gökhan Bozkurt’un oturum başkanlığı yaptığı oturumda Dr. Bülent Önal tarafından Paraklinoid Bölge Anatomisi, Dr. Boran Urfalı tarafından Paraklinoid Anevrizmalar Radyolojik Özellikleri, Dr. Melih Bozkurt tarafından Paraklinoid Anevrizmalar Cerrahi Tedavisi ve Dr. Halil Ulutabanca tarafından Paraklinoid Anevrizmalar Endovasküler Tedavisi konuları anlatıldı.
Posterior Kominikan Arter Anevrizmaları Anatomisi ve Tedavi Yaklaşımları konusunun ele alındığı üçüncü panelde, Dr. Gökhan Akdemir ve Dr. Ali İhsan Ökten oturum başkanlığı yaptı. Dr. Barış Küçükyürük, Dr. Hakan Emmez, Dr. Murat Asiltürk ve Dr. Ergün Dağlıoğlu’nun konuşmacı olduğu oturumda; Posterior Kominikan Arter Anatomisi, Posterior Kominikan Arter Anevrizmaları Radyolojik Özellikleri, Posterior Kominikan Arter Anevrizmaları Cerrahi Tedavisi ve Posterior Kominikan Arter Anevrizmaları Endovasküler Tedavisi konularında bilgiler verildi.
Koroidal Segment Anevrizmaları Anatomisi ve Tedavi Yaklaşımları konusunun ele alındığı dördüncü panelde, Dr. Faruk İldan ve Dr. Faik Özveren oturum başkanı; Dr. Hüseyin Biçeroğlu, Dr. Emre Özkara, Dr. Hasan Kocaeli ve Dr. Ergün Dağlıoğlu konuşmacı oldu. Panelde; Anterior Koroidal Arter Anatomisi, Anterior Koroidal Arter Anevrizmaları Radyolojik Özellikleri, Anterior Koroidal Arter Anevrizmaları Cerrahi Tedavisi ve Anterior Koroidal Arter Anevrizmaları Endovasküler Tedavisi konuları ele alındı.
Revaskülarizasyon, By- Pass konulu konferansla devam eden sempozyumda Dr. Şükrü Çağlar oturum başkanı, Dr. Ziya Akar konuşmacı oldu.
Anterior Kominikan Arter Anevrizmaları Anatomisi ve Tedavi Yaklaşımları başlıklı beşinci panelin oturum başkanlığını Dr. Hakan Tuna ve Dr. Burak Sade yaptı. Panelde; Dr. Serhat Baydın tarafından Anterior Kominikan Arter Anatomisi, Dr. Oğuz Karakoyun tarafından Anterior Kominikan Arter Anevrizmaları Radyolojik Özellikleri, Dr. Ayhan Koçak tarafından Anterior Kominikan Arter Anevrizmaları Cerrahi Tedavisi ve Dr. Ali Yılmaz tarafından Anterior Kominikan Arter Anevrizmaları Endovasküler Tedavisi anlatıldı.
Prof. Dr. Galip Zihni Sanus’un oturum başkanı, Dr. Deniz Belen’in konuşmacı olduğu Birlikte Çalışmak başlıklı sempozyumun üçüncü konferansının ardından Orta Serebral Arter Anevrizmaları Anatomisi & Tedavi Yaklaşımları başlıklı sempozyumun son paneli gerçekleştirildi. Dr. Zeki Şekerci ve Dr. Kadir Tufan’ın oturum başkanlığı yaptığı panelde; Dr. Gökmen Kahiloğulları, Dr. Vedat Açık, Dr. Hakan Hanımoğlu ve Dr. Özhan Merzuk Uçkun konuşmacı oldu. Gerçekleşen panelde; Orta Serebral Arter Anatomisi, Orta Serebral Arter Anevrizmaları Radyolojik Özellikleri, Orta Serebral Arter Anevrizmaları Cerrahi Tedavisi ve Orta Serebral Arter Anevrizmaları Endovasküler Tedavisi konularına yer verildi.
Çeşitli illerden gelen yaklaşık 110 katılımcının yer aldığı sempozyumda, İntrakranial Anevrizmalar ve Vasküler Nöroanotomi alanlarında bilgi ve deneyimler paylaşılarak, bu tür bilimsel organizasyonların önemi vurgulandı.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
- 2017-01-16 15:05:40
- 5632